De naam is Link

Niet iedereen weet dat ik vaak genoeg ook achter de schermen te vinden ben. Behalve dat ik zelf graag op een mooi podium sta, zie ik als liefhebber ook graag andere talenten en acts schitteren. 

 

Een muzikale lijn en sfeer verzinnen, creëeren en op de avond zelf beheren is mijn grote passie. Als live muziek & theater programmeur streef ik naar totaalbelevingen op de rand van muziek, theater en interactie. Ik ben een samensteller en regelaar met een mooi netwerk aan veelzijdige mensen, en sta altijd in contact met het publiek, artiesten en de rest van het team. Ik maak mijn achternaam graag waar.

HAL 25

HAL 25 is een veroverd stuk grond, een culturele broedplaats, dat door een bijzondere groep vrije geesten goed benut wordt voor cultureel experiment. Kunstenaars werken er dagelijks in containers op het terrein waarin zij hun eigen wereld creeëren

Kerst 2018 organiseerde ik samen met Tamara Roos en Kees Bolten 'Een Zalige Kerstvlucht', een kerstfeest voor daklozen. 

 

In 2019 was ik projectleider en muziek/theater programmeur van het VRIJSTAAT FESTIVAL op 8 oktober tijdens Alkmaars ontzet, de viering dat we ooit, lang lang geleden, werden bevrijd van de Spanjaarden. Het festival was een alternatief op de bestaande feesten. En namen de vrijheid van nu onder de loep. 
 

Ruigoord

Met een groep creatieve vrienden deel ik een atelier in het kunstenaarsdorp Ruigoord, nabij Amsterdam. Behalve een fijne en inspirerende werkplek ben ik ook actief betrokken bij het reilen en zeilen van de culturele vrijplaats en voel ik me onderdeel van de nieuwe generatie. Sinds januari 2018 ben ik bestuurslid voor stichting Landjuweel welke verantwoordelijk is voor alle evenementen en festivals binnen het kunstenaarsdorp. 

Op Ruigoord organiseer ik de muziekprogrammering voor het Vurige Tongen Festival, avondvullende programma's, workshops voor kinderen en het Kleurrijke Sinterklaasfeest. Samen met mijn vrienden bouw ik mee aan interactieve theaterinstallaties, tijdens de festivals organiseren we onze eigen festivalarea, waar ik o.a. het programma voor heb gemaakt.

 

Het Kleurrijke Sinterklaasfeest in Ruigoord

Het Kleurrijke Sinterklaasfeest in Ruigoord

Muziekprogramma Vurige Tongen 2017

Muziekprogramma Vurige Tongen 2017

Muziekprogramma Vurige Tongen 2017

Muziekprogramma Vurige Tongen 2017

Landjuweel 2015 AWE x DAF area

Landjuweel 2015 AWE x DAF area

De Liefde, 14 februari 2015

De Liefde, 14 februari 2015

Noam Staal op cello

Armand op Landjuweel 2015, AWE x DAF

Armand op Landjuweel 2015, AWE x DAF

Dit zou zijn laatste optreden op Ruigoord worden

Umoja op Landjuweel 2015, AWE x DAF

Umoja op Landjuweel 2015, AWE x DAF

Amsterdam Klezmer Band

Amsterdam Klezmer Band

In de kerk van Ruigoord tijdens De Liefde (14 februari 2015)

Cato Fluistma bij het AWE atelier

Cato Fluistma bij het AWE atelier

Mini podium tijdens Vurige Tongen festival 2014

De Liefde, 14 februari 2015

De Liefde, 14 februari 2015

Potten & pannen samba

Het KinderMuziekFestival

Stichting Kindermuiek Nederland organiseert sinds juli 2016 het KinderMuziekFestival. Ik ben nauw betrokken bij de organisatie van het festival en doe onder andere de PR en geef programma adviezen. Natuurlijk sta ik hier en daar ook op het podium, maar met name achter de schermen ondersteun ik het festival. 

Het festival bleek meteen al een groot succes, daarom besloot de organisatie in 2017 twee edities te organiseren, in Ruigoord en Kranenburgh, Culturele Buitenplaats Bergen. Beide waren tijdens de voorverkoop binnen 48 uur  volledig uitverkocht. Het festival groeit door en er zal de komende jaren in verschillende steden plaatsvinden. 

40  jaar Samba Salad

In 2019 bestaat het jeugdtheatergezelschap dat mijn ouders hebben opgericht 40 jaar. Ik was verantwoordelijk voor de organisatie van dit jubileum feest in de Amsterdamse Paradiso, van de promotie tot de productie aan toe. Het werd de gezelligste zondagmiddag in Paradiso ooit! Daarna deden we het feestje nog eens over in Podium Victorie Alkmaar. De jubileumshow 'Vrienden voor Altijd' toert nog even door. 

Woodlands Festival

Woodlands Maya Link
Woodlands Gallowstreet Maya Link
Woodlands Maya Link
Woodlands
Woodlands
Woodlands

Van 2010 tot 2015 deed ik de programmering en de productie van het Woodlands Live Podium in Bergen. Ieder jaar zette ik een veelzijdig programma neer met veel creativiteit, liefde en enthousiasme. 

Noemenswaardige bands van de afgelopen 2 jaar: My Baby, Knarsetand, The Mysterons, Gallowstreet, Trenchcoat en Convoi Exceptional. Terwijl de bands ombouwden waren er side acts zoals een mega groot twisterspel, limbo dansen, koekhappen voor gevorderden en natuurlijk niet te vergeten de weergaloze crowdsurfworkshop. Ik daagde het publiek graag uit om uit hun comfortzone te stappen en mee te doen. Telkens stond er weer een prachtig decor gebouwd door een fantastisch creatief team.