De eerste presentatie van Studio Canvas Ben jij erbij? Meld je aan!


Meld je hier aan als je de eerste presentatie van Studio Canvas wilt meemaken!

Graag nodig ik je uit voor de eerste presentatie van mijn project Studio Canvas, een inzichtelijk creatief proces met vele mooie samenwerkingen en een hoop uit m’n comfortzone momentjes. Wat je kan verwachten: een korte voorstelling van iets wat niet af is en misschien wel nooit af zal komen, maar hopelijk daarom niet minder boeiend om te zien.

Misschien ken je het gevoel... Zo vlak voordat je een grote sprong maakt. Een leeg Canvas, een nieuw begin. Een bevrijdend gevoel, maar ook doodeng. Dat is precies waar het project Studio van Canvas over gaat. Vorig jaar besloot ik mezelf een schop onder m’n eigen kont te geven, me los te maken van alles wat ik heb gedaan en nieuwe verdiepingen op te zoeken.

Ik ga de komende maanden in samenwerking met verschillende regisseurs onderzoek doen naar mijn creatieve ideeën, inspiraties en verlangens naar nieuwe technieken in mijn spel zowel muzikaal als theatraal. Het zal niets zijn wat je van me gewend bent en dus ook totaal nieuw voor mezelf. Volgende week sluit ik me een aantal dagen op met regisseur Jeroen Kriek. De ideeën, teksten, muzikale schetsen, technieken en inspiraties die ik de afgelopen tijd heb verzameld gaan mee. Vrijdag 13 december om 20.00 uur in HAL25 (Pettemerstraat 15, Alkmaar) mogen jullie kijken naar waar we op uit zijn gekomen.

Na afloop van de presentatie is er een nagesprek met daarop aansluitend en hoe kan het ook anders, de afterparty in de nieuwe club van Steven de Peven in HAL25, genaamd Halte 25 (Zijperstraat 20, ofwel de achteringang), om de eerste Studio Canvas te vieren met een dansje op de fijne electropische beats van DJ Stefnitz.

Er is geen entree, wel een extree...Voordat je de deur uitloopt mag je betalen wat jij het waard vind, hiermee maak je het project mede mogelijk als donateur.

Aanmelden is fijn! Je mag ook mensen meenemen: https://www.mayalink.nl/events/eerste-presentatie-studio-canvas/form

Over de samenwerkingen van de eerste Studio Canvas: De eerste regisseur waar ik mee mag samenwerken is Jeroen Kriek, oprichter van gezelschap ‘The Young Ones’. Hij verbindt de rauwe werkelijkheid van het leven aan gestileerde theatervormen en maakt de puberale strijd om greep te krijgen op het eigen leven en het eigen functioneren tot een metafoor voor het menselijk handelen. Hij daagt me uit met mijn eigen verhaal op de proppen te komen.

Ondertussen zoek ik een aantal artiesten op van wie ik wil leren en met wie ik op creatief niveau kan sparren en werken. De uitkomst van deze samenwerkingen zal je meemaken in de presentatie. Momenteel zoekt ik de samenwerking op met Doortje Peters, tapdanseres en objectpercussionist ze werkt onder andere met theatergezelschap Vis a Vis, Harold Koopman maakt als componist en muzikant vooral electronische muziek met zijn act Herr-Alt. Daarnaast volg zij mime en bewegingstheater lessen van Ide van Heiningen directeur van voormalig Nederlands mime centrum en oprichter van MAPA (Moving Arts Academy for Performing Arts). Door het hele project word ik gecoacht door theaterproducent Tamara Roos en muziekproducer Ton Nieuwenhuizen.

Ik hoop je te zien 13 december!