Goed nieuws in barre tijden

Het afgelopen jaar stond ik op de frontlinie van mijn eigen makerschap, ik nam veel risico's met het publiek voor mijn neus en onderzocht daarmee mijn kleuren en talent binnen podiumkunsten. Ik kan niet uitdrukken hoeveel dit mij heeft opgebracht. Dankzij Fonds voor Cultuurparticipatie kon ik dit doen met hun regeling 'Urban Arts Talent' voor mensen die zonder vakopleiding verder willen groeien en willen professionaliseren binnen de kunsten. Voel jij je geroepen door dit fonds. Ga dan nu meteen naar de website van Fonds voor Cultuurparticipatie, want ze hebben de regeling uitgebreid. Het heeft mij zoveel nieuwe kansen gegeven en uit oude patronen getrokken.

Nu bereid ik mij voor op het laatste deel van mijn ontwikkel traject Studio Canvas. Het creëren van een gedegen toekomst visie met daarin verschillende projecten in de grondverf verdeeld over de komende jaren. Het doel is dat mijn eigen projecten centraal zet in mijn werk en tijd. Tegelijkertijd kijk ik om mij heen en besef me goed dat het muziek en theaterlandschap er behoorlijk somber uit komt te zien en al is met de kaalslag dat momenteel plaatsvind. Ik word ontzettend verdrietig en ben bang dat er een veel bijzondere gezelschappen verdwijnen. Ik hoop dat mijn optimisme en doorzettingsvermogen het wint en mijn artistieke ideeën onze samenleving kan voorzien van een stukje troost, ontroering, schoonheid, inspiratie en blijdschap. Voor mij blijft het een noodzaak om met muziektheater de wereld een stukje mooier te maken.

En dan nu het goede nieuws... Terwijl ik bezig ben met het vormen van een toekomst visie en missie ben ik eigenlijk al begonnen. Op de valreep en op aandringen van mijn liefje en parttime manager Tycho Hellinga dienden we een aanvraag in voor de voorstelling 'Als Varkens Konden Vliegen' bij het Cultuurfonds. Deze regeling vind ik echt een super mooie bron want het zijn anonieme donaties van ouderen die hun AOW afstaan voor de kunsten. Een paar dagen na de laatste voorstelling kreeg ik een telefoontje van mijn partner in crime Tamara Roos dat het project is gehonoreerd. Dus ik mag de komende tijd de voorstelling verder ontwikkelen en aanbieden op locatietheater festivals volgend jaar en een showcase in de winter op een toffe binnenlocatie. Op mijn wishlist staan natuurlijk Oerol Terschelling, Over het IJ en Karavaan. Als iemand nog goede connecties heeft hoor ik dat natuurlijk graag ;) Ik spreek het in ieder geval uit hier uit en naar het universum.

Ik prijs mezelf ontzettend gelukkig dat ik samen met dit team door kan en het avontuur dus voorlopig nog niet klaar is. Zeker in deze tijd.

foto: Keith Montgomery