top of page

Over maya Link

"Ik ben zangeres, actrice, organisator,  programmamaker,  theatermaker en songwriter. Al deze rollen hebben vooral één ding met elkaar gemeen, en dat is het podium. Mensen ontroeren, laten lachen, laten dansen, ze raken, een spiegel voorhouden, het kind in ze naar boven halen en meenemen in mijn wereld, in welke vorm dan ook.

 

Mijn veelzijdigheid brengt me in contact met veelzijdige mensen, projecten en plekken. Op die manier blijf ik altijd geïnspireerd.  "

Persfoto Maya Link - Studio Canvas - doo

achtergrond

De Nederlands-Irakese Maya Link werd geboren in de Amsterdamse Pijp in een kunstenaarsnest. Door op te groeien op het podium van het muziektheater gezelschap van haar ouders leerde zij op zeer jonge leeftijd haar vak als Podiumkunstenaar. Als zangeres en actrice wordt Maya omschreven als rücksichtslos energiek en oprecht, een echte publieksmenner. Met haar stem breekt zij veel registers open en zit daardoor niet vast aan een genre. Als theatermaker heeft ze de eigenschap autobiografische verhalen te mengen met surrealisme in voorstellingen waarin muziek vaak de boventoon voert.

Met Muziektheater gezelschap Samba Salad speelde Maya al van jongs af aan op podia als Paradiso, Muziekgebouw aan 't IJ, Tivoli Vredenburg, Bimhuis, en op tal van festivals en theaters in Nederland en België. Ook met haar eigen band Collectief Explosief reist ze door het land, met als grootste zaal de AFAS Live (voorprogramma). Als presentatrice praatte ze menig programma en podium aan elkaar. In 2016 won ze de Victorie Cultuurprijs categorie Podiumkunsten, en ging ook naar huis met de Publieksprijs. In 2019 kreeg zij een toekenning van het Fonds voor Cultuurparticipatie als Urban Arts Talent, om zichzelf artistiek verder te ontwikkelen. Hieruit vloeide in 2020 het project Studio Canvas. Dit leidde in 2021 tot het oprichten van haar eigen wisselende muziektheatergezelschap LINK & KO. Momenteel werkt zij als actrice en zangeres in de voorstelling Kringloop van theatergezelschap Vis á Vis. Eind 2022 komt zij met een nieuwe muziektheater productie met de voorlopige werktitel: Geboortegrond.
 

bottom of page