top of page

link & ko - muziektheater

Persfoto 2 - Geboortegrond (Ginger Verhagen).jpg

LINK & KO is het gezelschap rondom theatermaker Maya Link. Van de bizarre situaties die haar overrompelen in het dagelijks leven en de gevoelens die daarbij opborrelen maakt ze openhartig, ongeremd en ontwapenend theater. Als theatermaker heeft ze de eigenschap autobiografische verhalen te mengen met surrealisme in voorstellingen waarin muziek vaak de boventoon voert.

 

Haar soulvolle en melancholische nummers en haar directe en brutale spel vormen een mix waarmee zij haar publiek verrast. Dit doet zij in goed gezelschap. De KO slaat niet alleen op de kornuiten, kompanen, de muzikanten, kunstenaars en bevlogen makers met wie Maya samenwerkt. Maar het slaat ook op de linkse directe knock out die ze maar al te graag uitdeelt op het podium, door je soms te confronteren, maar hopelijk ook te beroeren. 

Geboortegrond

geboortegrond affiche.jpg

Wat is er in je eigen leven nog over van de cultuur van je grootouders? En kunnen familietrauma’s in je DNA terecht komen? Maya Link duikt in het vluchtverhaal van haar Joods-Irakese voorouders. In 1954 verlieten zij met 1 koffer hun geboortegrond om een onbekend nieuw leven te beginnen. Maya ontdekt hoe hun verhalen doorspelen in haar eigen leven. De voorstelling Geboortegrond brengt vragen omhoog over het vluchtelingenvraagstuk die ons allemaal aan het denken zetten.

Geboortegrond is een trip voor de zintuigen. Aan de lange tafel wordt je onderdeel van de familie en gefêteerd met verhalen in verschillende talen, Arabische en westerse muziek, geuren en smaken. LINK&KO neemt je mee in een zoektocht naar je eigen identiteit. Waar begint wie jij bent?

 

In 2021 lanceerde de gemeente Alkmaar de Makersimpuls, bedoeld om professionele makers een positieve boost te geven na de coronatijd. Met een eenmalige beurs konden zij hun artistieke talent verder ontwikkelen en hun professionele praktijk uitbouwen. Maya Link werd als een van vijf makers geselecteerd. Na een intensief jaar, waarin zij naar Canada afreisde en onderzoek deed naar haar Joods-Irakese familiegeschiedenis, en waarin zij een zeer diverse artistieke crew om zich heen verzamelde, was het resultaat nu te bewonderen in Theater de Vest op 15 en 16 september 2022. Maya zet haar onderzoek voort en werkt aan een vervolg dat gespeeld zal worden in 2023.

 

Cast & Crew


Eindregie: Enkidu Khaled
Regie adviezen: Marianne Seine
Spel: Yazan AlHakim & Maya Link
Muziek: Nawras AlTaky en Mozes Meijer
Dramaturgie: Eefje van Den Broek
Tekst: Maya Link
Tekstbijdragen: Jasmin Wijker 
Scenografie: Ginger Verhagen
VJ: Robert Kleen
Eten: T'ai Anna Mayo

Coaching dans: Robin Nimanong
Geluidstechniek: Woody Kilibarda

Zakelijke leiding: Hollandse Luchten
 

foto reportage geboortegrond
door keith montgomery

2.jpg
Makersimpuls-2-2.jpg
logo_Hollandse_luchten.png
Studio_Canvas_-_Als_Varkens_Konden_Vlieg

als varkens konden vliegen

Als deze coronatijd ons iets heeft doen beseffen dan is het wel dat we allemaal hunkeren naar liefde en genegenheid. Met haar aanstekelijke spel en rauwe songs grijpt Maya Link je bij de kladden. Geflankeerd door een liveband en met een racedrone als tegenspeler gaat Maya Link op zoek naar intimiteit anno nu.  

Ook al geeft je hoofd je instructies om verstandig te leven, het hart volgt liever haar eigen weg. Zonder menselijk contact gaat het al snel kriebelen. En dat kriebelen wordt knagen. 
In een serie ontmoetingen raakt Maya heen en weer geslingerd door een wervelwind aan emoties en zoekt ze de grenzen op van wat mag en kan in haar zoektocht naar liefde. Met haar aanstekelijke spel en rauwe songs neemt Maya Link je mee. Rücksichtslos energiek, brutaal, grappig en ontroerend.

 
Zo veelzijdig als zangeres en theatermaker Maya Link, is ook deze voorstelling: speels, een beetje gek, swingend en spectaculair. Ontroerend, openhartig, surrealistisch en tegelijkertijd herkenbaar.

 

Als Varkens Konden Vliegen

werd mogelijk gemaakt door

 

CAST & CREW
Concept, tekst, zang en spel: Maya Link, Muzikanten: Pelle de Leeuw, Mees Siderius, Benjamin de Boer Spelers: Benjamin Boom, Bart Jan Oosting, Compositie: Harold Koopman, Drone: Dutch Drone Gods, Regie: Marianne Seine, Productie; Ginger Verhagen, Decor: Bart Eysink Smeets, Kees Verdonk, Techniek: Woody Kilibarda, PR & communciatie: Dagmar Bokma, Zakelijk leiding: Tamara Roos/ Hollandse Luchten

PBCF_Logo_Tagline_oranje_RGB.png
logo_Hollandse_luchten.png
Logo-Kickstart-Cultuurfonds-620x572.png
FPK_LOGO-ZWART-L.jpg
bottom of page