link & ko - muziektheater

Studio_Canvas_-_Als_Varkens_Konden_Vlieg

LINK & KO is het gezelschap rondom theatermaker Maya Link. Van de bizarre situaties die haar overrompelen in het dagelijks leven en de gevoelens die daarbij opborrelen maakt ze openhartig, ongeremd en ontwapenend theater. Als theatermaker heeft ze de eigenschap autobiografische verhalen te mengen met surrealisme in voorstellingen waarin muziek vaak de boventoon voert.

 

Haar soulvolle en melancholische nummers en haar directe en brutale spel vormen een mix waarmee zij haar publiek verrast. Dit doet zij in goed gezelschap. De KO slaat niet alleen op de kornuiten, kompanen, de muzikanten, kunstenaars en bevlogen makers met wie Maya samenwerkt. Maar het slaat ook op de linkse directe knock out die ze maar al te graag uitdeelt op het podium, door je soms te confronteren, maar hopelijk ook te beroeren. 

Geboortegrond

© Keith Montgomery - Maya Link (HiRes)-9706-01 (1).jpeg

Een nieuw project staat in de steigers met de werktitel: Geboortegrond.

Om je toekomst te vormen is het belangrijk je verleden te kennen. Theatermaker Maya Link gaat met haar gezelschap LINK & KO op zoek naar het verhaal van haar gevluchte joodse grootouders uit Baghdad en onderzoekt wat deze vlucht betekent voor haar eigen DNA. Hoe verhoudt zij zich tot de ontheemden van nu? Na haar hele leven haar Irakese achtergrond als familiegeheim te hebben verborgen, treedt ze naar buiten met deze muziektheatervoorstelling. Kan zij haar Arabische roots met terugwerkende kracht toe eigenen? Op een zintuigelijke reis vol smaak, geur, muziek en spel neemt het gezelschap je mee in de vraag hoe een vlucht van je geboortegrond doorwerkt in volgende generaties. Herkomst en toekomst smelten samen tot een viering van nieuwe interpretaties van rituelen en symbolieken, tot universeel feest voor iedereen.

 

In het najaar van 2022 zal dit leiden tot nieuwe samenwerkingen, muziek en een muziektheater voorstelling van LINK & KODankzij het makersimpuls van de Gemeente Alkmaar kunnen wij hier nu het begintraject starten. Dit project is in samenwerking met productiehuis Hollandse Luchten van Tamara Roos

logo_Hollandse_luchten.png
Studio_Canvas_-_Als_Varkens_Konden_Vlieg

als varkens konden vliegen

Als deze coronatijd ons iets heeft doen beseffen dan is het wel dat we allemaal hunkeren naar liefde en genegenheid. Met haar aanstekelijke spel en rauwe songs grijpt Maya Link je bij de kladden. Geflankeerd door een liveband en met een racedrone als tegenspeler gaat Maya Link op zoek naar intimiteit anno nu.  

Ook al geeft je hoofd je instructies om verstandig te leven, het hart volgt liever haar eigen weg. Zonder menselijk contact gaat het al snel kriebelen. En dat kriebelen wordt knagen. 
In een serie ontmoetingen raakt Maya heen en weer geslingerd door een wervelwind aan emoties en zoekt ze de grenzen op van wat mag en kan in haar zoektocht naar liefde. Met haar aanstekelijke spel en rauwe songs neemt Maya Link je mee. Rücksichtslos energiek, brutaal, grappig en ontroerend.

 
Zo veelzijdig als zangeres en theatermaker Maya Link, is ook deze voorstelling: speels, een beetje gek, swingend en spectaculair. Ontroerend, openhartig, surrealistisch en tegelijkertijd herkenbaar.

 

Als Varkens Konden Vliegen

werd mogelijk gemaakt door

 

CAST & CREW
Concept, tekst, zang en spel: Maya Link, Muzikanten: Pelle de Leeuw, Mees Siderius, Benjamin de Boer Spelers: Benjamin Boom, Bart Jan Oosting, Compositie: Harold Koopman, Drone: Dutch Drone Gods, Regie: Marianne Seine, Productie; Ginger Verhagen, Decor: Bart Eysink Smeets, Kees Verdonk, Techniek: Woody Kilibarda, PR & communciatie: Dagmar Bokma, Zakelijk leiding: Tamara Roos/ Hollandse Luchten

PBCF_Logo_Tagline_oranje_RGB.png
logo_Hollandse_luchten.png
Logo-Kickstart-Cultuurfonds-620x572.png
FPK_LOGO-ZWART-L.jpg