top of page

Maya link & herralt
STILTE VOOR DE STORM

Theatermaker en performer Maya Link brengt samen met muzikant en producer Herr-Alt een eerste test van een nieuw muzikaal project; Stilte voor de Storm. Een muzikale performance met Nederlandstalig lyrische en opzwepende songs op elektronische popmuziek in ontmoeting met invloeden uit het midden-oosten. Poëtische, intieme, soms vage, soms recht-voor-zn-raap teksten op warme drijvende hypnotiserende sound. In performance en dans zoekt Maya haar innerlijk conflict en symbiose op tussen het Noord Hollandse meisje uit de polder en Irakese woestijnbloem die beide in haar schuilen. 

Muzikant en producer HERR-ALT mixt gitaarklanken met modulaire sounds. Vindt zijn groove door gitaarlicks te koppelen aan EMF manipulatie, en baslijntjes aan Octatrack sequenties. Het resultaat? Singer-songwriter muziek, maar dan als fusie van modulaire synthklanken en organisch spel. Noem het alt-indie. Of noem het uniek. Noem het: HERR ALT. Samen met Maya slaat hij een muzikaal pad waarin hun beide muzikale werelden samenkomen. 

Zaterdag 15 april laten ze een eerste test ten gehore brengen tijden Luchtlab van productiehuis Hollandse Luchten.

Wanneer: zaterdag 15 april om 20:00

Waar: Theaterzaal van Fabrique Unique, Pettemerstraat 15 in Alkmaar.

Entree: €10,- 

3e118103-8b56-4dff-bc9f-388626402e44.jpg

Collectief Explosief

Maya is zangeres en songwriter. Ze is frontvrouw van de jazz, rock 'n roll & funk formatie Collectief Explosief uit Amsterdam. Deze band serveert een mix van moderne jazz en ’50 & '60’s pop. Maar als je wat dieper in het glaasje kijkt voel je de rauwe soul, surf en jungle exotica invloeden steeds heftiger opborrelen, voeg daar een druppel afro-beat aan toe en je beweegt lichaamsdelen die je nog niet eerder had ontdekt.  

Ze hebben meerdere platen en singles uitgebracht waaronder hun laatste album 'Ticket to The End of The World'.

Toplines-2874.jpg

muziek van Collectief Explosief

bottom of page