Geboortegrond
Geboortegrond is een onderzoek en een reis vol ontdekkingen binnen de identiteit. Maya Link duikt haar familiegeschiedenis in om zichzelf beter te begrijpen. Wat is er in je eigen leven nog over van de cultuur van je grootouders? En kunnen trauma’s en tradities in je DNA terecht komen? Maya Link duikt in het vluchtverhaal van haar Joods-Irakese voorouders. In 1954 verlieten zij met 1 koffer hun geboortegrond om een onbekend nieuw leven te beginnen.
Na dit resultaat duikt zij dieper in het onderwerp gericht op het hebben van een bi-culturele achtergrond. Bestaat er zoiets als een racial imposter syndrome? De verwarring die binnen de eigen identiteit en in de samenleving om meerdere redenen kan ontstaan, omdat er geen simpel antwoord is op de vraag 'Waar kom jij vandaan?'.
Eind 2023 zal het eindresultaat te zien zijn in theaters en op festivals als muziektheater voorstelling met haar gezelschap LINK & KO.
In de tussentijd is haar onderzoek en proces te volgen via haar podcast serie Geboortegrond in samenwerking met het online radio platform Radio voor Jong NederlandI
Geboortegrond- Podcast
Kringloop - theatergezelschap vis á Vis
De voorstelling KRINGLOOP laat de wereld achter ieders favoriete koopjeswinkel zien. We duiken in de hartverwarmende verhalen van de locals die de kringloop kleur geven en laten de bezoekers verdwalen tussen alle spullen en ideeën die een tweede kans krijgen. KRINGLOOP is een twee uur durende theaterbelevenis, inclusief maaltijd en muziek, en vindt plaats in de warme binnenruimtes van Vis à Vis.
​
Vis à Vis Adventures staat voor avontuurlijke nieuwe samenwerkingen en voert ons naar verrassende bestemmingen. Het team is uitgebreid met een diverse crew gastspelers en makers.
studio canvas
Met het project Studio Canvas ging Maya in 2019 en 2020 het experiment aan met vakmensen uit de podiumkunsten om zichzelf als artiest opnieuw uit te vinden en het duel aan te gaan met haar eigen onzekerheid. Daaruit kwamen de volgende producties voort: 'Alles is Gedaan', 'Schaamstreken' en 'Als Varkens Konden Vliegen'. Laatst genoemde mondde uit tot een volwaardige voorstelling dat komende zomer in tournee gaat.
Dit project deed zij in samenwerking met Stichting Hollandse Luchten en werd mogelijk gemaakt door haar selectie als Urban Arts Talent bij Fonds voor Cultuurparticipatie .
Alles is gedaan
'Alles is Gedaan' is een muziektheater voorstelling in samenwerking met Doortje Peters, Harold Koopman, mime coaching van Ide van Heiningen en regisseur Jeroen Kriek
'Alles is Gedaan' is een voorstelling van Maya Link over het losmaken van de generaties die haar voor zijn geweest. Een zoektocht naar de eigen identiteit. Een openhartig monoloog over haar frustraties, angsten en onzekerheid. Een duel met het spook in de gedachten, het stemmetje in het hoofd van de artiest die het ego telkens steeds weer op de proef stelt.
Schaamstreken
'Hoeveel verschillende soorten vrouwen had ik kunnen zijn als alles in mijn leven uit de hand was gelopen? Wat zijn extremen die we als mens op zoeken? Wat drijft ons daar naartoe?'
Schrijfcoach Daphne de Bruin werkte met Maya aan extreme verhalen uit haar fantasie en ze te verwoorden in theaterteksten. De verhalen hadden twee dingen in gemeen, de vrouw en situaties waarbij zij zich ontdoet van haar schaamte. Regisseur Hans Man in 't Veld werkte dit verder met haar uit op het toneel.
Als Varkens konden vliegen
Als Varkens Konden Vliegen is een surrealistisch schouwspel met muziek, drone-acrobatiek, theater en beeldende kunst. Het verhaal start met een ontmoeting van een vrouw met een drone op het strand, na een maandenlange lockdown thuis. In haar gesprek met de drone, die haar aanvankelijk waarschuwt dat ze onvoldoende afstand houdt, probeert ze opnieuw intimiteit te vinden.
Een eclectische mix van klassieke muziek, electronica en jazz improvisatie. Regie is in handen van Marianne Seine van theaterspektakel groep Vis a Vis.