studio canvas

Met het project Studio Canvas ging Maya in 2019 en 2020 het experiment aan met vakmensen uit de podiumkunsten om zichzelf als artiest opnieuw uit te vinden en  het duel aan te gaan met haar eigen onzekerheid.  
"Het bijzondere is dat de toeschouwer met mij mee mag kijken. In een wereld waar succes vaak het streven is en social media daar flink aan mee helpt, probeer ik het creatieve proces te delen en daarmee mijn kwetsbaarheid te tonen. 

Met verschillende presentaties op interessante locaties liet zij haar bevindingen zien in de vorm van drie korte voorstellingen in samenwerking met verschillende regisseurs. 'Alles is Gedaan', 'Schaamstreken' en 'Als Varkens Konden Vliegen'. Laatst genoemde mondde uit tot een volwaardige voorstelling dat komende zomer in tournee gaat.

Dit project deed zij in samenwerking met Stichting Hollandse Luchten en werd mogelijk gemaakt door haar selectie als Urban Arts Talent bij Fonds voor Cultuurparticipatie .

Alles is gedaan

'Alles is Gedaan' is een muziektheater voorstelling  in samenwerking met Doortje Peters, Harold Koopman, mime coaching van Ide van Heiningen en regisseur Jeroen Kriek 

 

'Alles is Gedaan' is een voorstelling van Maya Link over het losmaken van de generaties die haar voor zijn geweest. Een zoektocht naar de eigen identiteit. De lach en de traan wisselen zich telkens af door haar openhartig monoloog over de frustraties, angsten en onzekerheid. Een duel met het spook in de gedachten, het stemmetje in het hoofd van de artiest, die het ego telkens steeds weer op de proef stelt.

Schaamstreken

90797712_2878252352229866_22936706982346

Schrijfcoach Daphne de Bruin leerde mij extreme verhalen uit mijn fantasie te verwoorden in theaterteksten. De verhalen hadden twee dingen in gemeen, de vrouw en ongemakkelijke situaties.

'Hoeveel verschillende soorten vrouwen had ik kunnen zijn als alles in mijn leven uit de hand was gelopen? Wat zijn extremen die we als mens op zoeken? Wat drijft ons daar naartoe?' Een varhaal in de vorm van een podcast uit deze voorstelling is 'De Tompoes':

Als Varkens konden vliegen

Als Varkens Konden Vliegen is een surrealistisch schouwspel met muziek, drone-acrobatiek, theater en beeldende kunst. Het verhaal start met een ontmoeting van een vrouw met een drone op het strand, na een maandenlange lockdown thuis. In haar gesprek met de drone, die haar aanvankelijk waarschuwt dat ze onvoldoende afstand houdt, probeert ze opnieuw intimiteit te vinden. 

Een eclectische mix van klassieke muziek, electronica en jazz improvisatie. Regie is in handen van Marianne Seine van theaterspektakel groep Vis a Vis.